Publik laddning

ProdukterKontakta oss

Publik laddning

Publik laddning passar sig till många typer av parkeringar där du antingen vill erbjuda era kunder extra service eller locka nya kunder som är behov av laddning.

Publik laddning kan antingen göras via AC-laddning eller DC-laddning. Beroende på vad du vill erbjuda dina kunder så finns alla olika möjligheter med vårt sortiment där vi även har flertalet alternativ på betallösningar.

Ta chansen att installera laddboxar nu när klimatklivets investeringsstöd är applicerbart på publik laddning. År 2021 uppgår stödet till 50% på både material och installationskostnader.

ELiBIL erbjuder installationer över hela landet genom våra rikstäckande installatörssamarbeten.

VI ERBJUDER

 • ZFöretagsdesign
 • ZLaddboxar som uppfyller krav för naturvårdsverkets investeringsstöd
 • ZFlertalet betallösningar
 • ZAC- och DC-laddning
 • ZRikstäckande installatörssamarbeten
 • ZDesignade laddlösningar
 • ZMarkarbeten via partner
 • ZLastbalansering
 • ZSkräddarsydda lösningar
 • ZFinansiering
 • ZLaddpollare (belysning)

VANLIGA FRÅGOR

Vad är skillnaden på snabbladdning och vanlig AC-laddning?

När du laddar din bil hemma används växelström (AC) som du får från en trefas- eller enfaskabel från ditt elskåp. Hemmaladdning går långsammare jämfört med snabbladdare eftersom bilarnas omvandlare är begränsade till en viss effekt.

Elbilar har en inbyggd omvandlare från AC till DC ström för att underlätta laddning hemma, denna omvandlare har en maxkapacitet vilket bestämmer hur snabbt din bil kan ladda med AC.

DC-laddare omvandlar strömmen direkt i laddboxen från AC till DC och hoppar därför över den inbyggda omvandlaren i bilen. Detta leder till att laddboxen kan leverera en mycket högre effekt vilket medför en betydligt snabbare laddning.

Finns investeringsstöd för laddboxar till publika laddningsstationer?

Ja, investeringsstödet är en del av klimatklivet som söks via Naturvårdsverket. Bidraget betalas ut som ett engångsbelopp upp till 50% av de bidragsberättigade kostnaderna.

Mer information hittar du på Naturvårdsverket…»

Varför ska företagets parkering erbjuda laddning?

Allt fler personer köper elbil vilket ökar efterfrågan på laddstationer. Ett företag som erbjuder laddning på sin parkeringsplats kan därför öka servicen för dess nuvarande kunder och även locka till nya kunder.

Som företag kan du även ta betalt för laddningen vilket innebär en ytterligare inkomst till företaget.

LADDA NER PDF

Zaptec Pro

Zaptec Pro nu i ännu mer robust finish med självstängande lock. Uppgraderad med 4G som säkerställer kontinuerlig sömlös kommunikation mellan laddstationerna. Med 4G i laddstationen behöver ni inte installera ytterligare nätverkslösning vilket innebär lägre installationskostnader.
Ladda ner PDF…»

SICHARGE CC AC22

Siemens Sicharge AC är en kompakt publik laddare från Siemens med 2 x 22kW uttag för att optimera din laddning snabbt och säkert.
Ladda ner PDF…»

SICHARGE D

Siemens Sicharge D är en dynamisk och flexibel DC-laddare som är framtidssäkrad med ett effektspann på 160 till 300 kW laddning.
Ladda ner PDF…»

Kontakta oss

Självklart vill jag veta mer!