Ladda elbilen på jobbet

Projekterings hjälp

Elbilsladdare på jobbet

I dag behöver företag, anställda och kunder ha möjlighet att ladda elbilen på flera olika platser under en arbetsdag – alltifrån byggarbetsplatsen till kontoret. Här kan förutsättningar gällande både elnät och kapacitet variera.

Allt fungerar automatiskt och du har full överblick och möjlighet till uppgradering med vår molntjänst. Att ladda elbilen på jobbet har aldrig varit smidigare! Med våra lösningar kan vi erbjuda en smart och kraftfull laddstation för företaget som anpassar sig till aktuellt elnät och fördelar tillgänglig ström till de elbilar som är inkopplade.

Missa inte chansen att ta del av klimatklivets investeringsstöd med upp till 50% av kostnaderna för laddpunkter på er parkering.

ELiBIL erbjuder installationer över hela landet genom våra rikstäckande installatörssamarbeten.

Vi erbjuder

 • ZRikstäckande installatörssamarbeten
 • ZHelhetslösning
 • ZAC- och DC-laddning
 • ZGrön teknik bidrag
 • ZMarkarbeten vi behov
 • ZFlertalet betallösningar
 • ZFöretagsdesign/Reklam
 • ZDesignade laddlösningar
 • ZIntegrerade laddlösningar
 • ZLaddlösningar till dina anställdas hem
 • ZLaddeffekt upp till 22kW AC
 • ZFinansiering

Vanliga frågor

Finns investeringsstöd för laddboxar på företag?

Ja, investeringsstödet är en del av klimatklivet som söks via Naturvårdsverket. Detta stöd söks antingen innan eller senast sex månader efter installationen utfördes.

Bidraget betalas ut som ett engångsbelopp upp till 50% av de bidragsberättigade kostnaderna, dock högst 15 000 kr per laddpunkt.

Mer information hittar du på Naturvårdsverket…»

3,7kW- 22kW laddboxar?

Många ställer sig frågan om vilken laddeffekt företagets laddboxar bör ha och även då många av dagens bilar inte klarar av 22kW som AC laddning finns fördelarna med att framtidssäkra utrustningen på arbetsplatsen.

Hårdvaran i dagens elbilar uppdateras regelbundet och kommer medföra att nya bilar i framtiden kommer kunna ta emot den effekten.

Att använda sig utav en 22kW laddbox till en elbil som endast klarar av 11kW är inga problem då bilen endast accepterar den effekt den klarar av.

Behöver jag lastbalansering till mitt företag?

Lastbalansering används ofta för att få ut så mycket effekt som möjligt från de olika laddboxarna utan att behöva oroa sig för att huvudsäkringen slår av.

Lastbalanseringen görs genom en mätare i elcentralen som säger till laddboxen hur mycket el som finns tillgängligt.

Detta medför att laddboxens effekt kan vara högre än vad man vanligtvis hade utnyttjat utan lastbalansering.

Våra laddboxar är kompatibla med lastbalansering.

Vad är skillnaden på snabbladdning (DC) och hemmaladdning (AC)?

När du laddar din bil hemma används växelström (AC) som du får från en trefas- eller enfaskabel från din elcentral.

Hemmaladdning går långsammare jämfört med snabbladdare eftersom bilarnas omvandlare är begränsade till en viss effekt.

Elbilar har en inbyggd omvandlare från AC till DC ström för att underlätta laddning hemma, denna omvandlare har en maxkapacitet vilket bestämmer hur snabbt din bil kan ladda med AC.

DC-laddare omvandlar strömmen direkt i laddboxen från AC till DC och hoppar därför över den inbyggda omvandlaren i bilen vilket leder till att laddboxen kan leverera en mycket högre effekt, vilket medför en betydligt snabbare laddning.

Ska jag ha DC-laddning på kontoret?

DC-laddning är något som är väldigt effektivt där du har kort tid på dig att ladda din elbil.

Exempelvis när ett företag har elbilar i tjänsten som rullar dygnet runt kan DC-laddning vara intressant för att höja effektiviteten på bilen.

Eftersom att DC-laddboxar är betydligt dyrare än vanliga AC-laddboxar kan det vara bra att analysera hur lång tid era elbilar brukar stå på parkeringen.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Att ladda en elbil kostar olika beroende på hur stort batteriet på elbilen är och vad elpriset ligger på vid laddning.

En Polestar 2 med batterikapaciteten 78 kWh kostar ungefär (1.5*78) 117 kr för en full laddning vid 1.5 kr/kWh. Man multiplicar alltså bilens batterikapacitet med elpriset.

Är det fastighetsägaren som beställer laddlösningar

I vanliga fall är det fastighetsägaren som sköter beställning av laddlösningar för deras fastigheter. Som hyresgäst kan du skicka en förfrågan till oss för att vi ska kontakta hyresvärden.

Ladda ner PDF

Zaptec Pro

Zaptec Pro uppgraderad med 4G som säkerställer kontinuerlig sömlös kommunikation mellan laddstationerna.
Ladda ner broschyr…»

CTEK

CTEK är världsledande inom batterivårds- och hanteringslösningar och säljer över en miljon laddare om året i över 70 länder.

 Ladda ner broschyr…»

ChargeNode

Flera bilar delar på ett centralt och kraftfullt laddskåp. Endast ladduttag placeras på valfritt sätt vid respektive p-plats.

 Ladda ner broschyr…»

Kontakta oss

Jag är ”laddad” för nya lösningar