Elbilsladdning i BRF

Nu med bidrag

Ladda elbilen i BRF

Bostadsrättsföreningar som erbjuder laddning för elbilar är inte bara attraktivt för era befintliga medlemmar utan även framtida medlemmar, en sådan installation kommer därför öka värdet på er förening.

Ta chansen att installera laddboxar i er förening nu när klimatklivets investeringsstöd är applicerbart på bostadsrättsföreningar.

Stödet  kan ge upp till 50% på både material och installationskostnader. Vi erbjuder installationer över hela landet med skräddarsydda lösningar för just er förening.

Vi erbjuder

  • ZRikstäckande installatörssamarbeten
  • ZHåll koll på er laddare via mobilen
  • ZLaddboxar som uppfyller krav för naturvårdsverkets investeringsstöd
  • ZFinansiering
  • ZLastbalansering
  • ZIntegrerade laddlösningar
  • ZMarkarbeten vi behov
  • ZFlertalet betallösningar

Vanliga frågor

3,7kW- 22kW laddboxar?

Många ställer sig frågan om vilken laddeffekt bostadsrättsföreningar bör ha och även då många av dagens bilar inte klarar av 22kW som AC laddning finns fördelarna med att framtidssäkra utrustningen i bostadsrättsföreningen.

Hårdvaran i dagens elbilar uppdateras regelbundet och kommer medföra att nya elbilar i framtiden kommer kunna ta emot den effekten.

Att använda sig utav en 22kW laddbox till en elbil som endast klarar av 11kW är inga problem då bilen endast accepterar den effekt den klarar av.

Behöver jag lastbalansering till bostadsrättsföreningen?

Lastbalansering används ofta för att få ut så mycket effekt som möjligt från de olika laddboxarna utan att behöva oroa sig för att huvudsäkringen slår av.

Lastbalanseringen görs genom en mätare i elcentralen som säger till laddboxen hur mycket el som finns tillgängligt.

Detta medför att laddboxens effekt kan vara högre än vad man vanligtvis hade utnyttjat utan lastbalansering.

Våra laddboxar är kompatibla med lastbalansering.

Varför behöver man laddboxar i en BRF?

För att ladda en elbil säkert behöver man en laddbox eftersom vanliga uttag inte är dimensionerade för att klara av en sådan hög belastning under de långa perioder elbilen behöver laddas. Elsäkerhetsverket avråder från att ladda elbilar genom vanliga uttag då detta är brandfarligt.

 Laddboxen ser till så att laddningen sker säkert genom de säkerhetssystem som finns i laddboxen. Genom att ladda med en laddbox går laddningen dessutom betydligt snabbare om man anluter den med trefas, vilket alla våra laddboxar är kompatibla med.

Vad är skillnaden på enfas och trefas för laddboxar?

Enfas är ett vanligt uttag som finns i hemmet där en av faserna (230 V) matas från elnätet medans trefas kräver en speciell kontakt där alla tre faserna (400 V) matas.
Vid installation kan man välja mellan att installera de flesta laddboxar med antingen enfas eller trefas. Alla laddboxar i ELiBILs sortiment är dimensionerade för trefas.

Fördelen med trefas är att laddningen går betydligt snabbare, upp till 3 gånger snabbare än enfas, därför rekommenderar vi att välja trefas vid installation.

Finns investeringsstöd för laddboxar till BRF?

Ja, investeringsstödet är en del av klimatklivet som söks via Naturvårdsverket. Detta stöd söks antingen innan eller senast sex månader efter installationen utfördes.

Bidraget betalas ut som ett engångsbelopp upp till 50% av de bidragsberättigade kostnaderna, dock högst 15 000 kr per laddpunkt.

Mer information hittar du på Naturvårdsverket…»

Ladda ner PDF

Zaptec Pro

Zaptec Pro nu i ännu mer robust finish med självstängande lock. Uppgraderad med 4G som säkerställer kontinuerlig sömlös kommunikation mellan laddstationerna.
Ladda ner broschyr…»

CTEK

Är världsledande inom batterivårds- och hanteringslösningar och säljer över en miljon laddare om året i över 70 länder

 Ladda ner broschyr…»

Kontakta oss

Jag är ”laddad” för nya lösningar