Ladda elbilen hemma

ErbjudandeProdukter

Ladda elbilen hemma

Att ladda din hybrid eller elbil hemma är den perfekta möjligheten för dig som vill ha billig och smidig laddning.

Koppla in bilen när du kommer hem för att vakna upp till ett fulladdat batteri redo för dagens alla sträckor.

ELiBIL erbjuder installationer över hela landet med ett komplett sortiment för hemmaladdning, vi arbetar med ett antal utvalda fabrikat där vår fokus ligger på kvalitè och säkerhet

Avdraget för grön teknik är applicerbart på hela ELiBILs sortiment för upp till 50% av installations och materialkostnaderna.

Grönt erbjudande installerat & klart 5995:-

Detta erbjudande gäller för laddaren Zaptec Go

Vi erbjuder

  • ZMarknadsledande fabrikat
  • ZGrön teknik bidrag
  • ZDesignade laddlösningar
  • ZBetalsystem
  • ZLastbalansering
  • ZProjektering
  • ZRikstäckande installatörssamarbeten
  • ZSmarta laddboxar

Vanliga frågor

Varför ska man köpa laddbox?

För att ladda en elbil säkert behöver man en laddbox eftersom vanliga uttag inte är dimensionerade för att klara av en sådan hög belastning under de långa perioder elbilen behöver laddas. Elsäkerhetsverket avråder från att ladda elbilar genom vanliga uttag då detta är brandfarligt.

Laddboxen ser till så att laddningen sker säkert genom de säkerhetssystem som finns i laddboxen. Genom att ladda med en laddbox går laddningen dessutom betydligt snabbare om man anluter den med trefas, vilket alla våra laddboxar är kompatibla med.

2021 kan du även få skattereduktion upp till 50% av kostnaden för arbete och material vid köp av laddbox. Avdraget fungerar ungefär som rut och rot. Alla våra laddboxar och installatörs samarbeten uppfyller kraven för avdraget grön teknik.
Läs mer HÄR…»

Finns bidrag för laddboxar?

Ja, grön teknik är en statlig subventionering som innebär 50% bidrag för installation och köp av laddbox (upp till 50 000 kr).

För att få bidraget behöver både köpet och installationen göras av ett behörigt installationsföretag vilket ELiBIL samordnar. Laddboxen måste även uppfylla vissa krav vilket alla Laddboxar som säljs hos ELiBIL gör för att underlätta ditt köp av en laddbox.

Hur mycket snabbare laddar du med laddbox?

Rent teoretiskt har en 22 kW laddbox möjligheten att ladda 10 gånger snabbare än genom ett vanligt vägguttag.

Eftersom laddningen beror på spänningen och hur mycket ström som din huvudsäkring är dimensionerad för kommer våra installatörer ställa effekten på laddboxen efter de förutsättningar er fastighet har.

I vårt erbjudande ingår installation av laddboxen med trefas vilket minskar laddtiden drastiskt utan att behöva oroa sig över att huvudsäkringen kommer slå av. Med en laddbox installerad med trefas laddar du upp till tre gånger snabbare än en laddbox installerad med enfas.

Vad är skillnaden på enfas och trefas för laddboxar?

Enfas är ett vanligt uttag som finns i hemmet där en av faserna (230 V) matas från elnätet medans trefas kräver en speciell kontakt där alla tre faserna (400 V) matas.
Vid installation kan man välja mellan att installera de flesta laddboxar med antingen enfas eller trefas. Alla laddboxar i ELiBILs sortiment är dimensionerade för trefas.

Fördelen med trefas är att laddningen går betydligt snabbare, upp till 3 gånger snabbare än enfas, därför rekommenderar vi att välja trefas vid installation.

Vilken app behöver jag till min laddbox?

Beroende på vilket fabrikat av laddare och betalsystem du använder finns olika lösningar för detta, fråga oss så hjälper vi Er 

 

 

Vad är en huvudsäkring?

Huvudsäkringen är en säkring som skyddar din elnätsanläggning mot elektriska fel och även begränsar hur mycket el du kan använda samtidigt.

Villor med annan uppvärmning än el har ofta 16 A, villor med luftvärmepump har ofta 20 A och villor med elvärme har ofta 25 A som huvudsäkring.

Därför har våra laddboxar ställbar effekt som våra installatörer dimensionerar för ert hus.

Detta ser till så att inte huvudsäkringen slår av när många elektriska apparater i huset används samtidigt.

Vad är lastbalansering?

Lastbalansering används ofta för att få ut så mycket effekt som möjligt från din laddbox utan att behöva oroa dig för att huvudsäkringen slår av.

Lastbalanseringen görs genom en mätare i elcentralen som säger till laddboxen hur mycket el som finns tillgängligt.

Detta medför att laddboxens effekt kan vara högre än vad man vanligtvis hade utnyttjat utan lastbalansering.

Våra laddboxar är kompatibla med lastbalansering som kan beställas separat vid större anläggningar.

Vad är en smart laddbox?

En smart laddbox har flera olika funktioner för att underlätta ditt laddande av elbilen så som låsning av kabel, tidsschema för laddning och även information om förbrukning.

Funktioner uppdateras med hjälp av Wifi eller 4G från leverantören när nya uppdateringar är tillgängliga.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil?

Att ladda en elbil kostar olika beroende på hur stort batteriet på elbilen är och vad elpriset ligger på vid laddning.

En Polestar 2 med batterikapaciteten 78 kWh kostar ungefär (1.5*78) 117 kr för en full laddning vid 1.5 kr/kWh. Man multiplicar alltså bilens batterikapacitet med elpriset.

Vad innebär fasbalansering?

Fasbalansering:
Gör att alla tre faserna utnyttjas maximalt.
Känner av hur många bilar som laddas samtidigt.
Automatisk fördelning av faserna.

Ladda ner PDF

Zaptec GO

Oavsett vad du kör eller vart du ska, är Zaptec Go det bästa sättet att ladda din resa. Med ledande norsk grön teknik har vi skapat världens minsta 22 kW-laddare i sitt slag.
Ladda ner broschyr…»

CTEK

En av marknadens bredaste program, passar i alla miljöer, med ett eller två ladduttag, fast eller portabel kabel

Ladda ner broschyr…»

Kontakta oss

Jag är ”laddad” för nya lösningar